Snoeien van de Prunus Lusitanica Brenelia

Prunus lusitanica Brenelia verzorgen tips

De Prunus Lusitanica Brenelia lijkt qua uiterlijke kenmerken,  eigenschappen en onderhoud sterk op de Portugese Laurier. Zo groeit de Prunus Lusitanica Brenelia relatief traag; namelijk 20 tot 25 centimeter per jaar. Hoewel de Prunus Lusitanica Brenelia weinig onderhoud nodig heeft, is het wel aan te raden om de haagplant tweemaal per jaar te snoeien. Zo blijft de haagplant mooi en vol, zonder te gaan woekeren. Geef de eerste snoeibeurt in maart of april en de tweede snoeibeurt vindt bij voorkeur plaats in september.

Hoe vaak de Prunus Lusitanica Brenelia snoeien?

In principe is het ook mogelijk om de Prunus Lusitanica Brenelia eenmaal per jaar te snoeien. Doe dit echter niet in de wintermaanden. De haagplant zit dan in zijn rustperiode en heeft zijn energie hard nodig voor het voorjaar. Minder vaak dan eenmaal per jaar snoeien, is niet raadzaam. De takken kunnen erg dik worden, waardoor ze met een gewone snoeischaar niet meer bij te knippen zijn. U zult in dit geval een zaag nodig hebben om de dikke takken van de Prunus Lusitanica Brenelia te verwijderen.

Hoe moet de Prunus Lusitanica Brenelia worden gesnoeid?

Probeer de Prunus Lusitanica Brenelia altijd te snoeien op een bewolkte dag. Zo voorkomt u dat de bladeren verbranden. Ook is het van belang om een scherpe snoeischaar te gebruiken. Hoewel de Prunus Lusitanica Brenelia zeer sterk is én prima in staat is om te herstellen van verschillende beschadigingen, is het natuurlijk geen fraai gezicht.

Zorg ervoor dat ook de onderste takken van de Prunus Lusitanica Brenelia voldoende zonlicht krijgen door de bovenkant van de haagplant smaller te snoeien dan de onderkant. De vorm zal zich binnen korte tijd weer herstellen. Mocht de Prunus Lusitanica Brenelia verwaarloosd zijn en flink zijn gaan woekeren, dan kunt u de haagplant tot op het hout terugsnoeien. Na deze radicale snoeibeurt zal de haagplant zich binnen de kortste keren weer herstellen.

Zodra de Prunus Lusitanica Brenelia de gewenste hoogte heeft bereikt, kunt u er ook voor kiezen om enkel het bovenste gedeelte te snoeien. De Prunus Lusitanica Brenelia kan een hoogte van drie tot vier meter bereiken.

Lees ook deze tips.