Prunus lusitanica Brenelia verzorgen

Prunus lusitanica Brenelia verzorgen tips

Als u kiest voor de Prunus Brenelia haag, volgt vanzelfsprekend ook de vraag hoe u uw nieuwe haag straks moet gaan verzorgen. Het fijne van deze plant is wel dat deze weinig tijd vraagt qua onderhoud. Het is desondanks met name in de eerste paar jaar wel van belang dat de juiste verzorging wordt gegeven. Hoe? Dat leggen wij voor u uit.

Water geven voor constant vochtige bodem

Onze Prunus lusitanica Brenelia’s met kluit zijn verkrijgbaar van oktober t/m mei. In een nat najaar is de kans groot dat er weinig water gegeven hoeft te worden, maar bij droogte daarna mogen de planten niet aan hun lot overgelaten worden. Dit geldt ook voor vlak na het aanplanten. Het is belangrijk dat de grond bij de planten continu wat vochtig is. Op die manier is ook het beste in de gaten te houden hoe vaak er water gegeven moet worden, omdat dit verschilt per standplek. Gemiddeld komt dit in het voorjaar neer op een paar keer per week goed water geven en bij warmte dagelijks. Hierdoor blijft de kluit mooi vochtig.

1 of 2 keer per jaar snoeien

Met iedere snoeibeurt bevordert u de vertakkingen van de planten, zodat de haag goed vol wordt. Om de haag ook mooi in vorm te houden, raden wij aan om in ieder geval een keer per jaar te snoeien. Dit kan eind september of begin oktober worden gedaan. Liever twee keer per jaar een snoeibeurt geven? Snoei de planten dan in april, als de laatste vorst is geweest, een extra keer.

Bemesten met organische mest in het voorjaar

Om de Brenelia’s goed sterk en gezond te houden, bevelen wij aan om de haag jaarlijks te bemesten. Ook dit kan in april, na de laatste vorst, gedaan worden. Maak hierbij gebruik van organische mestkorrels. Deze geven gedurende een langere tijd hun meststoffen af dan kunstmest.

Lees ook deze tips.