Prunus lusitanica Brenelia aanplanten

Prunus lusitanica Brenelia aanplanten

Een haag wordt vaak aangeplant als erfafscheiding of als privacyhaag, wat ook meer beschutting geeft in de tuin. Een goed aangeplante Prunus lusitanica Brenelia haag voldoet aan deze wensen. Om er zeker van te zijn dat de struiken doorgroeien naar een volle haag, hebben wij een handleiding opgesteld met tips voor het aanplanten.

  1. Verwijder al het onkruid en en/of gras bij de standplaats van uw te plaatsen haag. Dit geldt voor een strook van ongeveer 1 meter breed en over de gehele lengte.
  2. Tijd om de sleuf te graven! Deze dient een paar centimeter dieper te zijn dan de hoogte van de kluiten, zodat ze net onder het maaiveld komen te staan en dus niet te diep. V.w.b. de breedte kunt u 1,5 keer de breedte van de kluit aanhouden. Zo komen de planten in losse grond te staan waardoor ze makkelijker wortelschieten en aangroeien.
  3. Onderin de sleuf mag u de grond ook losmaken, evenals wat gaten prikken aan de zijkanten. Dit zorgt voor een goede drainage.
  4. Leg de planten langs de sleuf, met de kluit wijzend naar de geul. Zo weet u zeker dat u de aangehouden hoeveelheid planten per meter hanteert.
  5. Pak de zakken aanplantgrond en verspreid deze grond in de sleuf en over de uitgegraven grond. Meng en spit de grond goed door elkaar, voor een voedzame en luchtige bodem.
  6. Dompel de planten onder in een emmer met water en zet ze een voor een in de sleuf. Het topje van de kluit dient net onder het maaiveld uit te komen.
  7. Schep de uitgegraven grond terug in de sleuf zodat het gat dicht wordt gemaakt. Daarna mag de grond rondom de kluiten wat aangedrukt worden met uw voet, maar niet te hard aanstampen.
  8. Geef de haag direct voldoende water.

Lees ook deze tips.