Productbeschrijving.

De Prunus lusitanica Brenelia 175-200 cm wordt geleverd met kluit. Dankzij de compactheid van dit formaat, heeft u al snel een zichtdichte haag die privacy geeft. De dieprode kleur van de takken en de gegolfde blaadjes geven de Prunus Brenelia, en daarmee ook uw tuin, een unieke uitstraling. De bladeren zijn iets kleiner dan bij de originele Portugese laurier, verder is de plant net zo groenblijvend, winterhard en onderhoudsvriendelijk als de Angustifolia.

Haag van Prunus lusitanica Brenelia

Eigenschappen.

Groei

Prunus lusitanica Brenelia groeit 20 tot 40 cm per jaar, gemiddeld +/- 25 cm. De maximale hoogte bedraagt 300 a 400 cm, de maximale breedte 150 cm. Liever een lagere en/of smallere haag? Met een snoeibeurt is dit zo gepiept!

Planteigenschappen

Brenelia heeft een compacte, opgaande groeivorm die met name aan het begin ook wat bossig oogt. De blaadjes zijn gegolfd, donkergroen van kleur en de takken donkerrood.

Standplaats

Of uw tuin nu op noorden, zuiden, westen of oosten ligt; de Prunus lusitanica Brenelia gedijt op iedere standplaats goed! Dus zowel in de zon, halfschaduw als schaduw.

Winterhard

De plant is uitstekend winterhard, tot wel -25 °C!

Haag van Prunus lusitanica Brenelia

Informatie.

Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u de gewenste bezorgweek aangeven. Wanneer u de planten vóór zaterdagavond bij ons heeft besteld, kan het op de eerstvolgende donderdag of vrijdag geleverd worden. 

De transportkosten bedragen €49,50 binnen Nederland en €79,00 binnen België. 

Onze planten worden in palletboxen geplaatst en op transport gezet. De transporteur levert dit dan de volgende werkdag bij u thuis af. Het is voor u als klant niet verplicht om thuis aanwezig te zijn op moment dat de planten worden geleverd, de transporteur kan alles ook bij afwezigheid op een oprit e.d. neerzetten.

Bij onze kwekerij staan we voor topkwaliteit! Wij willen namelijk dat u lang geniet van uw Prunus lusitanica Brenelia haag. Mede daarom rooien we alle planten op bestelling, zo ontvangt u de struiken vers en in hoge kwaliteit. Wij garanderen dat de planten die wij verkopen, goed aangroeien mits alles wordt aangeplant en verzorgd conform onze instructies. Merkt u desalniettemin dat een plant er verzwakt uitziet? Laat het ons binnen 2 maanden na aankoop weten In de meeste gevallen komt dit door een verzorgingsfout en geven we dan ook graag advies om de Brenelia er weer bovenop te helpen. Slaat de plant ook daarna niet aan en gaat deze dood? Met onze aangroeigarantie van 2 maanden ontvangt u dan een vergoeding op desbetreffende plant(en).

Het aanplanten van de Prunus lusitanica Brenelia haag doet u eenvoudig zelf. 

  1. Bereid de gekozen  standplaats voor op de komst van de haag: haal onkruid en gras weg.
  2. Graaf een sleuf die een paar centimeter dieper is dan de hoogte van de kluit van de Brenelia en qua breedte twee keer het formaat van de kluit is. 
  3. Het is van belang dat de haagplanten in een waterdoorlatende bodem komen te staan. Maak de grond goed los, zowel hetgeen wat u heeft uitgegraven als onderin de bodem. 
  4. Maak gebruik van aanplantgrond, zoals DCM Vivimus aanplantgrond, en meng dit onderin de sleuf en  met de uitgegraven grond. 
  5. Dompel de Brenelia’s even onder in een emmer water en plaats ze een voor in de sleuf. De bovenkant van de kluit dient zich bijna op hetzelfde niveau te bevinden als het maaiveld en moet net onder de grond uitkomen. 
  6. Schep de grond met de nieuwe aanplantgrond terug rondom de kluiten en druk het wat aan met de voet. 
  7. Geef de haag direct voldoende water.

Bij het verzorgen van de Brenelia komt het neer op de watergift, het snoeien en bemesten.

Watergift: Prunus lusitanica Brenelia staat graag in een wat vochtige-, maar niet te natte (!), bodem. Na het aanplanten moeten de planten water krijgen voor de wortelgroei. Let goed op dat de bodem continu wat vochtig is, extra water geven indien nodig is belangrijk. In het voorjaar dient er tijdens een wat droge periode meermaals in de week water gegeven te worden. Bij warm, droog weer in de zomer dagelijks. Let in de eerste paar jaar goed op de vochtigheid van de bodem.

Snoeien: een jaarlijkse snoeibeurt is voldoende voor de Prunus lusitanica Brenelia. Dit kan aan het einde van de zomer, in september, of juist in het voorjaar in april (als de laatste vorst is geweest). 

Bemesting: in aanplantgrond zit al voor meerdere maanden voedingsstoffen. Maar het is altijd goed om ieder jaar in het voorjaar (april) te bemesten. Doe dit wel met organische mestkorrels en niet met kunstmest. 

Wij hechten veel waarde aan het geven van een vertrouwd gevoel voor u als klant. Het betalen van een bestelling in onze webshop doet u dan ook in een beveiligde omgeving. Dit is te zien middels het slotje in uw browser. U kunt bij ons op de volgende manieren betalen:

  • iDEAL (online betalen via uw eigen bank)
  • Bancontact
  • Reguliere bankoverdracht met factuur


De betaling geschiedt vooraf. Na ontvangst van de betaling, verzenden wij uw planten zo snel mogelijk.

Prunus lusitanica Brenelia 175-200 cm

 32,50

incl. btw

Levertijd tot 5 werkdagen

Aantal (2,5 plant per meter):