Bemesten van de Prunus lusitanica Brenelia

Prunus lusitanica Brenelia verzorgen tips

De Prunus lusitanica Brenelia is een prachtige variant van de Portugese laurier. Deze bloeiende soort heeft smalle, glanzende bladeren en de takken zijn donkerrood van kleur. Met een uiteindelijke hoogte van vier meter is de Brenelia uitstekend geschikt als haag. De juiste bemesting houdt de haag gezond en zorgt voor een uitstekende groei. Hoe u dit doet, leggen we u hieronder uit.

Juiste periode voor het bemesten van de Prunus lusitanica Brenelia

Bemesting is nodig om uw planten gezond te houden. Bij een haag worden veel planten op een klein oppervlak geplant, waardoor de planten vooral in het begin moeite kunnen hebben om zelfstandig voldoende voedingsstoffen uit de bodem te halen. Bemesting voegt snel voedingsstoffen toe, waardoor de concurrentie tussen de planten laag blijft en elke plant voldoende voedingsstoffen zal kunnen vinden om gezond te blijven. Het beste moment voor bemesting van de Prunus lusitanica Brenelia is in het voorjaar. Na een droge zomer kan het ook geen kwaad om in het najaar nog wat bemesting toe te voegen. Dit helpt de planten om te herstellen en gezond de winter in te gaan.

Bemesten met organische mestkorrels

De meest geschikte meststof is organische mest. Deze natuurlijke mest vorm verbetert het bodemleven en geeft langzaam en dus over een langere periode, voeding af aan uw haagplanten. Bij organische mest kunt u denken aan mestkorrels of beendermeel. Het toepassen is heel eenvoudig: u strooit gewoon een handje mest rondom de stam van elke laurier. Inwerken in de grond is niet noodzakelijk, maar het kan de planten wel helpen om sneller toegang te krijgen tot de voedingsstoffen. Lees voor gebruik van meststoffen altijd eerst de aanwijzingen op de verpakking. Hier staat duidelijk uitgelegd welke dosering u kunt gebruiken en hoe de meststof toegepast dient te worden.

Het bemesten geeft de Prunus lusitanica Brenelia toegang tot voedingsstoffen in de directe nabijheid van de plant. Dit voorkomt dat de wortels van uw planten te ver gaan groeien op zoek naar voedingsstoffen, met het risico dat andere planten tekorten gaan oplopen vanwege de concurrentie. Een ander risico is dat nabijgelegen tegels omhoog of opzij geduwd kunnen worden door de lange wortelstelsels.

Creëer een gezonde Prunus lusitanica Brenelia haag

Wilt u dus een gezonde haag van de Portugese laurier Brenelia, dan adviseren we u om in het voorjaar uw haagplanten te voorzien van organische meststoffen. Hiermee creëert u gezonde planten, die niet concurreren met uw andere beplanting en die geen problemen vormen voor uw tegels.

Lees ook deze tips.